Замість 2004-го комуністи пропонують повернутись до Конституції СРСР

Читать на русском

Лідер КПУ Петро Симоненко для врегулювання соціально-політичної кризи запропонував повернутися до Конституції зразка СРСР, а не до варіанту 2004 року, як пропонує опозиція.  

Як передає прес-служба партії, таку пропозицію він висловив в ефірі радіо «Ера FM».

«Давайте подивимося на приклади. У нинішній Конституції написано, що кожен громадянин має право на працю, на житло. Так, має, але на роботу ніхто не бере, а грошей на житло немає. А при комуністах в Конституції було написано, що держава гарантує робоче місце, гарантує житло безкоштовно. Така ж ситуація з охороною здоров’я. Тому, коли ми говоримо про Конституцію, ми повинні розуміти, кому вона служить. А сьогодні вона служить олігархам», – заявив Симоненко.

При цьому він піддав критиці можливе повернення до Конституції зразка 2004 року.

«Ця Конституція була прийнята тільки тому, що Ющенко вибивав кредит у виборців. Парламент проголосував не за зміст, а за спекуляції тільки для того, щоб провести третій тур виборів у 2004-му році», – нагадав політик.

Нагадаємо, 30 січня 2014 року міністр юстиції Олена Лукаш повідомила, що 4 лютого Верховна Рада проголосує за створення тимчасової комісії з питань підготовки змін до Конституції України для переходу до парламентсько-президентської республіки, але цього не сталося.

Повернутися до варіанту Конституції 2004 року раніше обіцяли голови фракцій «Батьківщина» і УДАР Арсеній Яценюк і Віталій Кличко.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: