Замість знесеного в Києві Леніна в Луцьку відкрили пам'ятник Сталіну

Читать на русском

У Луцьку відкрито пам'ятник Йосипу Сталіну, повідомляє прес-служба Волинського ОК ЛКСМУ.

«На Волині до 70-річчя визволення міста Луцька та зняття блокади Ленінграда антифашистський комітет, комсомол Волині, Компартія, представники міста Москви в Луцьку, російської та білоруської громад, інших громадських організацій взяли участь у відкритті пам'ятника об'єднувачу теперішньої України, визволителю всього світу від об'єднаних фашистських сил Європи, генералісимусу Йосипу Віссаріоновичу Сталіну», - сказано в повідомленні.

При цьому не уточнюється, де саме був відкритий монумент і як він виглядає.

Як повідомляло «Слово і діло», проектом зафіксовано 58 обіцянок представників центральної та місцевої влади щодо будівництва, реконструкції та знесення пам'ятників.

У лютому 2011 року мер Запоріжжя Олександр Сін заявив, що якщо на території Запорізького обкому КПУ буде встановлено новий пам'ятник Сталіну, то влада його знесе.

16 грудня 2013 року мер Кременчука Олег Бабаєв запевнив, що не допустить знесення пам'ятника Леніну.

Народний депутат від КПУ Олександр Зубчевський 9 грудня 2013 року заявив, що пам'ятник Леніну в Києві на Бессарабській площі буде відновлений. Таку ж обіцянку дали його колеги по КПУ Олександр Комнацький та Олександр Голуб.

Раніше лідер Компартії України Петро Симоненко пообіцяв, що комуністи не будуть вимагати покарання для людей, які знесли пам'ятник Леніну в Києві 8 грудня 2013 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: