Хто пообіцяв виконати обіцянки: статистика «Слова і діла»

Читать на русском

У системі «Слово і діло» зафіксовано декілька обіцянок українських політиків щодо виконання ними особисто або їх колегами своїх обіцянок.

Так, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус ще в жовтні 2012 року пообіцяв, що не піде працювати в центральні органи влади до тих пір, поки не виконає всіх обіцянок, даних ним городянам. Варто зазначити, що виконати всі обіцянки у Анушкевичуса вже не вийде апріорі - адже 30 його заяв у системі «Слово і діло» станом на сьогоднішній день зафіксовані як невиконані, але на реалізацію 46 обіцянок з категорії «в процесі» йому також знадобиться чимало часу.

У 2009 році опозиційний політик і екс-міністр оборони, а тепер уже й екс-нардеп Анатолій Гриценко ризикнув пообіцяти, що блок «Наша Україна - Народна Самооборона», який він на той момент представляв, виконає 100% своїх обіцянок. Передбачувано, що з виконанням цієї обіцянки про обіцянки виникли проблеми.

Зобов'язання жорстко контролювати виконання обіцянок неодноразово брали на себе представники Компартії. наприклад, лідер КПУ Петро Симоненко в грудні 2012 року заявив, що його партія буде стежити за виконанням передвиборчих обіцянок представників влади та вимагати відставки всіх тих, хто їх не виконає. Зазначимо, що якби ця обіцянка була виконана, то Симоненко міг би сміливо почати її виконання з себе - у системі «Слово і діло» зафіксовані 13 невиконаних ним обіцянок.

22 січня 2013 року інший нардеп від КПУ Сергій Баландін запевнив, що Компартія ініціюватиме відставку Кабміну у разі, якщо до літа уряд не виконає своїх обіцянок щодо поліпшення економічного стану країни. Але, в результаті, уряд не виконав свої обіцянки, а КПУ свої, так і не проголосувавши за його відставку.

Змусити політиків виконувати свої обіцянки на законодавчому рівні, розробивши відповідний закон, обіцяв в 2011 році екс-нардеп Андрій Шкіль. Але створити такий законопроект за час роботи в парламенті Шкіль не зміг, сам поповнивши замість цього статистику невиконаних обіцянок у системі «Слово і діло».

Ще один екс-нардеп Василь Хара в 2009 році обіцяв провести акції протестів у разі невиконання Президентом Віктором Януковичем низки його соціальних обіцянок. Тоді ця обіцянка була виконана, а зараз, схоже, таку обіцянку дали собі як мінімум півкраїни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: