Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

КПУ вимагатиме відставки всіх представників влади, які не виконають своїх передвиборчих обіцянок

Лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що його партія буде стежити за виконанням передвиборчих обіцянок усіх представників влади і буде вимагати відставки тих, хто їх не виконає.
Не виконано
Сказано 28 грудня 2012 р.

Джерело

  • http://www.kpu.ua/petr-simonenko-kpu-budet-trebovat-otstavki-vsex-predstavitelej-vlasti-kotorye-ne-vypolnyat-svoix-predvybornyx-obeshhanij/
  • http://www.slovoidilo.ua/person/Azarov-Nikolaj-Yanovich.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=3409
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=76
  • http://www.slovoidilo.ua/promise/4687.html
  • http://www.slovoidilo.ua/promise/15686.html

Результат

Петро Симоненко не виконав своєї обіцянки, оскільки фракція КПУ не проголосувала 3 грудня 2013 року за висловлення недовіри Кабміну на чолі з Миколою Азаровим. Зауважимо, що наразі в країні проходять масові протести у зв'язку з призупиненням урядом євроінтеграційного курсу та непідписанням на саміті у Вільнюсі угоди про Асоціацію з ЄС. Крім того, МВС на чолі з Віталієм Захарченко не вдалось забезпечити правопорядок під час протестів, що призвело до провокацій та сутичок мітингувальників із "Беркутом". Нагадаємо, що 12 грудня 2012 року фракція КПУ підтримала кандидатуру Миколи Азарова на призначення його в черговий раз прем'єр-міністром України. Зараз у системі "Слово і Діло" в Миколи Азарова нараховується 183 невиконаних обіцянок у порівнянні зі 158 виконаними.