Партією Порошенка як і раніше заправляють олігархи - експерт

Читать на русском

Порошенко буде намагатись дистанціюватись від Кабміну і перекласти на них всю відповідальність, аби не втратити свої позиції взагалі.

Про це в коментарі «Cлову і Ділу» розповів політолог Олександр Дем'янчук.

«В цілому, в БПП досить багато людей, які не зовсім керовані.Тому що, перед виборами було завдання створити імідж партії, продемонструвати відкритість та близькість до народу»,- розповідає Дем'янчук.

За словами експерта, Порошенко буде намагатись дистанціюватись від Кабміну і перекласти на них всю відповідальність, аби не втратити свої позиції взагалі.

Водночас, політолог В'ячеслав Дехтієвський говорить про те, що конфлікти між Президентом та олігархами традиційні для політики.

«При правлінні і Ющенка, і Януковича  - це звична річ. Крім того, Порошенко й сам олігарх. Просто при одному режимі вплив олігархів більший, а при іншому ні. В основному питання стоїть в тому, скільки олігархи будуть віддавати президенту чи навпаки. Порошенко, однозначно зробив політично невірний крок, коли намагався посилити Верховну Раду депутатами Льовочкіна, Ахметова і в такий спосіб збалансувати позиції Коломойського», - пояснює експерт.

Проте, політичний експерт Олександр Палій вважає, що нарешті є шанс того, що в Україні вплив олігархів може бути вже не настільки сильним

«Останні події, які сталися показують те, що олігархи вже не мають того впливу. Особливо в регіонах. Навіть в тих, де розміщені їхні підприємства. Тому, гадаю, що буде курс на протидію та зменшення впливу олігархів», - каже Палій.

Читайте також: Порошенко може зробити те, на що не наважувались Кучма і Янукович

Нагадаємо, що 2 квітня 2014 року Петр Порошенко пообіцяв, що продасть концерн Roshen, якщо стане Президентом.

Він також заявив, що продасть всі свої підприємства і не буде мати до них ніякого відношення та «гарантував», що олігархи більше не матимуть впливу на українську владу. Винятком став лише «5 канал», який він продавати не збирається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: