«Перемир'я» супроводжується кадровими рішеннями в Кремлі – військовий

Читать на русском

Перемир'я на Донбасі супроводжується кадровими рішеннями в Кремлі, оскільки були звільнені чиновники, відповідальні за економічні та політичні відносини з ДНР/ЛНР.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт В'ячеслав Білоус та заступник командира полку Микола Поровський.

«Зараз, через падіння цін на нафту, економічні санкції і через те, що Росія вже фактично кинула всі свої резерви, бойовики змушені оголосити чергове «перемир'я». Але необхідно розуміти, є загроза, що це всього лише тактичний крок з боку Кремля», - розповідає Білоус.

У той же час, військовий Микола Поровський вважає, що перемир'я буде ситуативним: сьогодні - є, завтра – немає.

«Перше, що можу відзначити, це не буде перемир'я в тому сенсі, в якому ми сподіваємося, просто на даний момент широкомасштабні бойові дії наступального характеру стали неможливі, а почати серйозні бойові дії можна десь в січні-лютому. Друге, навіть в результаті перемир'я малоймовірно, що відбудеться реальне політичне врегулювання всіх проблем. Третє, є ймовірність, що перемир'я на Донбасі супроводжується кадровими рішеннями в Кремлі, оскільки були звільнені високопоставлені чиновники, відповідальні за економічні (Володимир Авдєєнко) і політичні (Борис Раппопорт) відносини з ДНР/ЛНР», - розповідає військовий.

Читайте також: «Перемир'я» на Донбасі вже забрало життя понад 400 українських патріотів

Нагадаємо, що в зоні АТО вживають третю спробу встановити перемир'я. З 5-го грудня планують припинити бойові дії, з 6-го – відвести важкі озброєння від лінії зіткнення.

Відзначимо, що сьогодні, 3 грудня, станом на 13.00 зафіксовано 19 спроб невдалих атак бойовиків на позиції сил АТО з використанням різних типів озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: