Іноземці замість боритьби з корупцією, можуть стати провідниками – експерт

Читать на русском

Досвід деяких держав показує, що іноземці, обіймаючи високі посади в країнах, де процвітає корупція, замість боротьби стають її учасниками.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів колишній керівник ГУР Міністерства оборони, екс-заступник голови СБУ, генерал-лейтенант Олександр Скипальский.

«Я боюсь, щоб наша дійсність не перекрутила і не перевиховала цих людей. Реальних кроків щодо боротьби з корупцією поки що немає, тільки обіцянки. Ні один корупціонер не знятий з посади в Україні», – заявив генерал-лейтенант СБУ.

Щодо доступу до державної таємниці іноземців і її захисту, Скипальский не переймається.

«Реально в Україні сьогодні майже немає таємниць, які можна було б захищати. Україна прозора», – переконаний Скипальський.

За словами екс-заступника голови СБУ, в тих сферах, де повинна була формуватись структура захисту таємниць, перебували люди, які все, що могли, вже передали Росії.

Щодо претендентки на пост першого заступника міністра внутрішніх справ України екс-голови поліції Грузії Еки Згуладзе, тут, на думку експерта, також немає чого перейматись. 

«У МВС немає стратегічних документів, які би боялись надати грузинці», – додає Олександр Скипальский.

«Таємниці можуть бути зараз тактичного рівня, в ході боротьби з антитерористичною діяльністю, а в іншому я не бачу ніяких загроз, що можуть нанести шкоду національній безпеці України, коли МВС очолить іноземець», – говорить екс-заступник голови СБУ, генерал-лейтенант Олександр Скипальский.

Читайте також: Чи дозволить Рада займати крісла в уряді України іноземцям?

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко запропонував залучити до роботи в Кабміні закордонних фахівців. Серед кандидатів – громадяни Грузії, Литви, США, Німеччини та Словаччини, які готові поділитися досвідом реформ.    

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: