Україна втратила 15 млрд $ через відмову від торгівлі з Росією - експерт

Читать на русском

Експерт-міжнародник, член Української Гельсінської спілки Йосиф Зісельс вважає, що співпраця України та Туреччини – це новий вектор у відносинах, що дозволить збільшити торговельний оборот з Україною та коменсувати торговельні збитки.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи створення зони вільної торгівлі між Україною та Туреччиною.

«Україні потрібна співпраця з іншими країнами, оскільки необхідно компенсувати ті 15 млрд доларів, які Україна втрачає через відмову торгівлі з Росією. Тому турецька сторона має намір укладати з Україною, в тому числі і з Харківським регіоном, торгово-економічні договори, які можуть посприяти поліпшенню економіки в країні», - розповідає експерт.

Водночас, фінансовий експерт Дмитро Яблоновський вважає, що для України зараз дуже важливо знайти додаткові ринки збуту, оскільки не дивлячись на те, що ЄС надала можливість безмитної торгівлі, не всі товари можна постачати до Європи.

«Ускладнюючим моментом в співпраці можуть бути відносини в контексті кримськотатарський народ–Росія–Україна, оскільки в Криму апелюють до захисту з боку Туреччини, Туреччина не визнає окупації Криму, а вирішувати все одно буде Росія», - підсумував експерт.

Читайте також: Попри круте піке гривні, Держбюджет розраховуватимуть за курсом 12,95

Слід зазначити, що торговельний оборот між Україною і Туреччиною склав 6,7 мільярдів доларів в 2013 році.


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: