Попри круте піке гривні, Держбюджет розраховуватимуть за курсом 12,95

Читать на русском

Українські банкіри та Національний банк домовились утримувати курс української валюти на рівні 15-16 грн за американський долар.

Про це за результатами сьогоднішньої наради центробанку та представників фінансових установ повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

Сьогодні Національний банк знизив офіційний курс гривні відносно долара ще на 33,35 копійки і встановив його на рівні 14,8 грн за долар. Разом з тим, на міжбанку за одиницю американської валюти вже просять до 15,5 грн.

Незважаючи на це, голова Національного банку Валерія Гонтарєва впевнена, що оптимальним курсом для розрахунку Державного бюджету України на 2015 рік є рівень не більше, ніж 12,95 грн за долар.

Читайте також: Гонтарева: падіння ВВП у 2014 році можливе на 9%

Зазначимо, раніше очільниця Національного банку заявляла, що для утримання курсу гривні золотовалютні резерви витрачатися не будуть.

Нагадаємо також, що наприкінці серпня «Слово і Діло» з'ясувало, що до показників бюджету на 2015 рік закладається ціна газу менше 400 доларів за тисячу кубометрів. Такий прогноз тоді зробив заступник міністра економіки Анатолій Максютов, хоча договір на постачання газу до України на той момент ще не був укладений.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: