Гриценко не пройшов в Раду через конфлікт з лідером «Народного Фронту»

Читать на русском

Гриценко вів дуже агресивну політичну гру, його мілітаризм, його конфлікт з Яценюком, зіграли вагому роль в його провалі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, політичний консультант Олексій Гарань.

«Те, що Гриценко не пройшов - вина виключно його політичної кампанії, побудованої на агресії та конфліктах і невиправданому мілітаризмі. Що стосовно «Опозиційного блоку», навіть, якщо він і буде мати 60 або 70 голосів в Раді, вони не будуть критичні, а в разі, якщо буде конституційна більшість у складі «Блоку Порошенка», «Народного Фронту» та «Самопомічі», то в принципі все те, що відбуватиметься в країні буде вирішуватися саме цими трьома партіями, хоча «Опозиційний блок» і буде шукати шляхи співпраці з командою Порошенка», - каже Гарань.

На думку політолога, доля «Батьківщини» і зокрема Тимошенко, залежить від неї самої, оскільки її партія це самостійні люди, які будуть виходити з інтересів своєї політичної кар'єри. 

«Діяльність нинішньої коаліції буде спрямована не на реформи, а на консервацію своєї влади, особливо враховуючи появу в парламенті Садового. Садовий - повинен залишатися мером і лідером партії, але потім, за допомогою його політичної партії, він, ймовірно, буде претендувати на великі посади. Те, що столиця голосує за мера іншого міста це серйозний показник сильного лідера», - розповідає Олексій Гарань.

Читайте також: У Петра Порошенко була провальна робота штабу - експерт

Слід зазначити, що сьогодні, 27 вересня, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його політична сила готова увійти до майбутньої коаліції в парламенті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: