У Петра Порошенка була провальна робота штабу - експерт

Читать на русском

«Народний фронт» Арсенія Яценюкаобійшов «Блок Петра Порошенка» по тій причині, що у президента була провальна робота штабу, команда якого залишалася невидимою, тому населення голосувало особисто за Порошенка.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор соціологічної служби Центру імені Разумкова Андрій Биченко.

«У Порошенка була можливість мати результати набагато кращі, але велика помилка президента в тому, що його штаб, окрім як популярності Петра Олексійовича нічого не демонстрував. Так, Порошенко дійсно має високу ступінь довіри від населення і лише на цьому й базувалося рішення більшості виборців - віддавати голос за Блок Петра Порошенка, чи ні», - розповідає Биченко.

На його думку, результати голосування - це заслуга особисто статусу Порошенка, а не його партії, хоча якщо розглядати голосування по мажоритарних округах, то найімовірніше президентська партія зможе все таки провести більше депутатів, аніж «Народний фронт».

Читайте також: Ймовірну перемогу Довгого можуть оскаржити

«Саме «Народний Фронт» і «Самопоміч» в останні тижні до виборів демонстрували дуже позитивну динаміку підтримки, їх рейтинг постійно ріс за рахунок того, що окрім перших осіб партії, була показана команда, нові обличчя, які можуть зробити щось в новому парламенті, тому дані зараз результати абсолютно передбачувані» - підсумував Андрій Биченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: