Східні регіони рано чи пізно будуть відокремлені - політолог

Читать на русском

Український політолог, координатор Міжрегіональної експертної мережі «Україна 3.0» Микита Потураєв вважає, що райони ЛНР і ДНР рано чи пізно все одно повинні будуть повністю відокремитися від української території.

Таким чином він прокоментував «Слову і Ділу» ситуацію, на рахунок того, що 7 жовтня більшість парламентарів проголосували за те, щоб законодавчо змінити кордони Луганської області.

«Встановлення нових кордонів в Луганській області кардинально ситуацію не змінить. Ну встановить українська влада там свій контроль, чи в допомогу дійсно населенню, або можливо з інших мотивів - не ясно. А зрозуміло тільки одне, що східні регіони все одно будуть відокремлені рано чи пізно від території України, так само як Крим», - стверджує політолог. 

На його думку, для того, щоб утримувати території має бути серйозна державна політика, яка завтра відсутня.

Читайте також: Депутати підтримали прохання Москаля і змінили межі Луганської області

«Луганськ повторить кримську історію. І справа ймовірно навіть не в Луганську, а в тому, що російська влада буде продовжувати військові операції і всі це розуміють», - додав Потураєв.

Нагадаємо, що раніше питання про зміну кордонів обговорювалося в Раді, на що, віце-прем'єр самопроголошеної Донецької народної республіки Андрій Пургин підкреслив, що все це робиться на догоду політичного ладу, а не заради громадян.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: