Путіну потрібен Донецький аеропорт для доставки нових військ

Читать на русском

Політичний експерт, науковий співробітник Інституту політичних досліджень НАН України Владислав Гриневич вважає, що Володимиру Путіну необхідний Донецький аеропорт, як спосіб доставити нові війська в зону АТО та продовжити війну.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи ситуацію, щодо заяви екс-голови Служби зовнішньої розвідки України, генерала армії Миколи Маломужа про те, що Путін хоче створити військову базу в аеропорту Донецька.

«За останньою заявою зі сторони ЄС, якщо Путін все таки залишить свої війська на території Донецького аеропорту, то санкції продовжаться і стануть жорсткішими», - розповідає Гриневич.

«З точки зору воєнно-стратегічного плану, Путіну необхідний Донецький аеропорт для того, щоб доставляти нові війська. З іншої сторони, аеропорт — в більшості зруйнований. І якщо там зірвуться злітні смуги, то він буде непридатний», - вважає експерт.

На його думку, цей конфлікт матиме довгостроковий характер, тому Путін буде постійно обирати нові «гарячі точки», якою зараз став аеропорт, а далі ймовірно, що буде Маріуполь.

Читайте також: Луценко: Донецький аеропорт простіше підірвати, аніж утримувати

Нагадаємо, 1 жовтня губернатор Донецької області Сергій Тарута підтвердив інформацію про те, що Донецький аеропорт хочуть обміняти на непідконтрольні Україні території. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: