Змінити територіальний устрій Луганська неможливо

Читать на русском

Експерт з питань врегулювання земельних відносин та землеустрою Олександер Ковалів вважає, що за українським законодавством змінити територіальний устрій на Луганщині неможливо.

Так Олександер Ковалів прокоментував «Слову і Ділу» повідомлення про пропозицію Луганської ОДА Верховній Раді змінити підпорядкування 9 населених пунктів Луганської області на користь України.

«Законно питання територіального устрою Луганська можна вирішити лише на всеукраїнсьуому референдумі, оскільки питання території вирішуються саме там, а для цього потрібне рішення Верховної Ради. Конституція України не дає можливості самовільно проголосити про самовизначення своєї території, якщо це тільки не якась унікальна народність. Луганськ не належить до такої групи.Тому подібні пропозиції — це незаконні речі», - стверджує експерт.

На думку Коваліва, необхідно обовязково змінити Конституцію України в параметрах щодо національного багатства землі та природних ресурсів.

«Навіть, якщо в Конституцію внесуть правки, знову ж таки це не є вирішальним, оскільки російська сторона, в особі Володимира Путіна, навряд чи дозволить українській владі встановлювати свої порядки на території», - додає експерт.

Читайте також: Порошенко «обезголовив» 12 районних адміністрацій в Луганській області

Нагадаємо, що Геннадій Москаль, якого 18 вересня Президент України Петро Порошенко призначив губернатором Луганська, планує перенести держадміністрацію в Сєвєродонецьк та визначити територію, яка знаходиться під контролем української влади


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: