Раді пропонують змінити територіальний устрій Луганщини

Читать на русском

Луганська обласна державна адміністрація пропонує Верховній Раді змінити підпорядкування 9 населених пунктів Луганської області на користь України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОДА, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Напередодні в парламенті були зареєстровані проекти постанов про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області. Так, перепідпорядкувати пропонується селища і міста, які не в змозі забезпечувати роботу бюджетної сфери через окупацію бойовиками.

Законопроектами передбачено передати в адміністративне підпорядкування Новоайдарського району - місто Щастя Жовтневого району Луганської міської ради, села Трьохізбенка і Кримське Слов'яносербського району.

В адміністративне підпорядкування Попаснянського району - міста Гірське і Золоте, смт Тошківка і Нижнє, які зараз адміністративно підпорядковані Первомайській міськраді. Також під перепідпорядкування потрапляють смт Новотошковське та смт Чорнухине.

Ці міста і селища знаходяться під контролем української влади, але не в змозі реалізовувати свої повноваження в повному обсязі, особливо в бюджетній сфері, оскільки міста Луганськ, Первомайськ та Кіровськ знаходяться під контролем незаконних збройних формувань.

Читайте також: Вибори на Донбасі можуть відбутися на половині округів

Нагадаємо, новопризначений губернатор Луганської області Геннадій Москаль заявив про намір перенести обласну держадміністрацію в Сєвєродонецьк та визначити територію, яка знаходиться під контролем української влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: