Москаль хоче перенести Луганську ОДА в Сєвєродонецьк

Читать на русском

Новопризначений губернатор Луганської області Геннадій Москаль планує перенести обласну держадміністрацію в Сєвєродонецьк та визначити територію, яка знаходиться під контролем української влади.

Про це він повідомив у коментарі ZN.UA, інформує «Слово і Діло».

«Перше завдання - це створення обласної державної адміністрації, яка зараз фактично існує на папері в смт Сватове, і перенесення її хоча б в Сєвєродонецьк», - сказав Москаль.

«Друге завдання - чітке визначення, що ми контролюємо, а що ні. Тобто, де діє законнообранная влада, а де контроль ЛНР», - додав глава Луганської ОДА.

Надзвичайно важливим питанням Москаль вважає також підготовку регіону до зими.

«Необхідно з'ясувати, які шахти працюють, є можливість вивозити вугілля на ТЕС, яка ситуація з газом, наскільки можливе переведення підприємств ПЕК на альтернативне паливо і т.д. Паралельно будемо вивчати, що діється з пенсіями, зарплатами, соціальними виплатами. Перевіримо, що можна запустити з виробництва, щоб люди працювали і отримували гроші», - зазначив губернатор Луганської області.

У його найближчих планах - об'їхати всю контрольовану Україною територію і з'ясувати, як працюють місцеві адміністрації - що вони роблять, де були під час псевдореферендумів.

«Ну і, звичайно, настрої людей. Якщо 50 відсотків з них схиляються до України, це добре. А якщо ні, треба думати, як змінювати ці настрої. Донбас ніколи не любив центральну владу, але зараз ми дійшли до критичної межі, тому слід виправляти ситуацію. Терапевтичними, м'якими методами», - підкреслив Москаль.

За його словами, дуже важливо «з'ясувати реальну картину на Луганщині, без будь-яких прикрас». «Тому що в Київ часто йдуть «ура-рапорти» про те, що ми відбили у ЛНР частину території, і тепер тут все в порядку. Але яких людей ми отримали - тих, хто симпатизує Україні, тих, хто вдень тримає дулю в кишені, а вночі береться за зброю? Ось питання!», - зазначив новопризначений губернатор.

Нагадаємо, вчора, 18 вересня, Президент України Петро Порошенко призначив Геннадія Москаля головою Луганської обласної державної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: