Міщенко знову йде по округу, який обіцяв Тимошенко

Читать на русском

Київщина маєш шанс знову провести до стін українського парламенту депутата, який виконав майже 50% власних обіцянок.

Такого висновку експерти «Слова і Діла» дійшли за підсумками моніторингу виконання обіцянок народного депутата Сергія Міщенка, прізвище котрого віднедавна значиться на сайті ЦВК у списку зареєстрованих кандидатів у депутати на Київщині.

Зокрема, нині діючий нардеп має в планах балотуватись по рідному для себе 98 одномандатному виборчому округу. Нагадаємо, що саме по цьому округу у 2012 році Сергій Григорович обирався до Верховної Ради VII скликання. Крім того, хто не пам'ятає, але саме тут могли відбутися перевибори народних депутатів, якби Сергій Міщенко дотримався свого слова і таки склав свій депутатський мандат для надання можливості балотуватись по своєму округу лідеру ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Однак, з депутатським мандатом Сергій Григорович таки не розлучився і навіть більше, зараз знову буде пробувати власні сили, граючи у власній виборчій риториці «старі нові передвиборчі обіцянки».

А їх у програмі Сергія Міщенка на дострокових виборах 2014 року можна розділити на три складові. Це передвиборча риторика, що включає в себе популярні на сьогоднішній день серед виборців теми щодо люстрації всіх чиновників і правоохоронців, створення Антикорупційного бюро, перерахунок пенсій і соціальних виплат у зв'язку із постійним зростанням цін, зменшення кількісного складу парламенту, зняття депутатської недоторканності і т.д. Шкода лише, що Сергій Григорович не аргументує, яким чином він все це збирається робити. Адже як писало «Слово і Діло» раніше, на думку деяких чиновників, люстрацію в Україні неможливо провести навіть технічно. Теж саме стосується і питання антикорупційного бюро, дискусії щодо варіантів законодавчого оформлення якого точаться в парламенті і Адміністрації Президента. На момент виборчої кампанії такі «дрібниці», звичайно, можуть відійти на другий план, однак одразу після 26 жовтня, різнобарв'я політичних лозунгів закінчиться і тоді знову з'являть такі ж повислі у повітрі обіцянки Міщенка як збільшити фінансування соціальних програм в сфері освіти чи збільшення фінансування соціальних програм в сфері медицини. Все це пропонувалось виборцю на Київщині ще у 2012, однак так і залишилось не виконаним по цей день.

Разом з тим, по правді кажучи, є серед переліку обіцяного Сергієм Григоровичем і те, за що він твердо може сказати - виконано. Серед останнього, сприяння залученню субвенцій з державного бюджету на розвиток регіону, ініціювання законопроекту, згідно з яким 3% зібраних податків мають направлятись на підвищення пенсій та ін.

Крім того, не слід забувати, що за підсумками 2-річної роботи парламенту у послужному списку Сергія Міщенка ще 98 розроблених і поданих законопроектів.

Однак, все ж, варто зауважити, що самовисуванці у цьому скликанні головного законодавчого органу країни можуть стати найбільшою розмінною монетою «політичних домовленостей», які тільки були в сучасній українській політичній історії. І роль самовисуванця-Міщенка в цій азартній кулуарній грі того чи іншого політичного гравця, може бути зовсім непередбачуваною. Відтак, висновки за виборцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: