Ми не можемо технічно забезпечити проведення люстрації - чиновник

Читать на русском

Начальник управління з питань реклами Київської міської державної адміністрації Артем Біденко вважає, що в такій великій країні як Україна, з таким малим кадровим резервом, процеси люстрації — це просто демагогія.

Таку думку він висловив в коментарі журналістові «Слова і Діла», реагуючи на факт прийняття парламентом закону про люстрацію.

«Моя позиція є чіткою. На сьогоднішній день ми не можемо технічно забезпечити ні проведення люстрації, ні забезпечення новими людьми тих місць, які звільняться», - говорить Біденко.

За його словами, для того, щоб люстрація була успішною необхідно: по-перше, ввести жорсткі кваліфікаційні вимоги відносно держслужбовців, а по-друге, провести чітку атестацію чиновників.

Читайте також: Чому не запрацює люстрація і чим її можна замінити?

«Зараз ми вводимо заборону, але не маємо стандартів. В Україні немає усвідомлення самого поняття «люстрація», - відзначив наостанок чиновник.

Нагадаємо, що віднедавна в суспільстві все більше набуває популярності процес так званої народної люстрації. В свою чергу, депутат Київради Володимир Бондаренко запевнив «Слово і Діло» в тому, що без зміни облич рукоприкладство стане частиною державної політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: