Щоб змусити відповідати «московських візитерів», потрібно міняти закон

Читать на русском

Для того, щоб притягнути до відповідальності народних депутатів України, які минулого тижня їздили до Москви, необхідно внести зміни і правки в Закон України «Про статус народного депутата України».

Таку думку «Слову і Ділу» висловив керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, коментуючи слова голови ВРУ Олександра Турчинова про те, що найближчим часом він запропонує парламенту не допускати до роботи тих народних депутатів, які минулого тижня їздили до Москви.

Зі слів Коліушка, Турчинов абсолютно правий і «проросійські» депутати в українському парламенті мають бути притягнуті до відповідальності.

В той же час, експерт відзначає той факт, що для ухвалення відповідного рішення необхідно в першу чергу внести зміни і правки в Закон України «Про статус народного депутата України» і регламент Верховної Ради України. Бо доки, залишається загадкою на якій підставі Турчинов реалізовуватиме своє рішення і як він збирається доводити, що ці депутати діяли не на користь України, підсумував Коліушко.

В той же час, політичний експерт Євген Магда, заявив журналістам «Слова і Діла» про те, що дана ініціатива не матиме жодного значення, оскільки наступне засідання парламенту 14 жовтня і часу для її практичної реалізації по відношенню до даних депутатів в цьому скликанні практично не буде.

Читайте також: Турчинов заявив, що організатори «референдуму» на сході понесуть кримінальну відповідальність

Нагадаємо, що 17 вересня 2014 Сергій Наришкін, голова Державної думи РФ, провів зустріч з 24 українськими депутатами з групи «За мир і стабільність».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: