Росіян переведуть на китайський юань?

Читать на русском

Катерина Маркевич, експерт економічних програм Центра Разумкова, вважає, що нові санкції ЄС та США щодо Росії є серйозними, але існують певні нюанси.

Таку думку експерт висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», коментуючи нові санкції Європейського Союзу та США, що їх сьогодні мають намір ввести.

«Ці санкції є дійсно серйозними, оскільки вони є секторальними. Санкції США, згідно з інформацією ЗМІ, торкаються ключових банків Росії - ВТБ, Газпромбанк, Банк Москви, Внєшекономбанк и Россельхозбанк. Згідно нових санкцій цим банками буде обмежено доступ до фінансового ринку Європи, а це стане дійсно серйозним ударом для фінансового сектору Росії, оскільки гальмуватиме процес залучення капіталу», - зазначає Катерина Маркевич.

Маркевич також роз'яснила, що обмеження доступу до фінансового ринку Європейського Союзу фактично означає, що тепер «при потребі взяти позику цим російським банкам доведеться орієнтуватись на ринок країн-членів Митного Союзу, або ж на Китай».

Читайте також: Обіцяні санкції Євросоюзу торкнулися «Роснафти» та «Газпромнафти»

«Важливим моментом є не лише обмеження доступу до фінансового ринку ЄС, але й обмеження можливостейи міжнародного розрахунку. Але поки що цього немає», - наголосила Маркевич.

Нагадаємо, сьогодні, 12 вересня, стало відомо, що у дію вступили секторальні санкції ЄС відносно Росії. Нові санкції також вводить США, і, згідно видання Reuters, вони торкнуться ключових банків Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: