Обіцяні санкції Євросоюзу торкнулися «Роснафти» та «Газпромнафти»

Читать на русском

12 вересня вступили у дію секторальні санкції ЄС відносно Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Twitter AFP.

Повідомляється, що нові санкції проти Європейського Союзу торкнулися 5 державних банків, 3 енергетичних компаній («Роснафта», «Газпромнафта» та «Транснафта») і 3 оборонних підприємств («Оборонпром», «Об'єднана авіаціна корпорація», «Уралвагонзавод»). Також ЄС додав дло списку нев'їзних ще 24 осіб, причетних до анексії Криму та конфлікту на сході України. Серед таких опинився й одіозний лідер ЛДПР Володимир Жириновський.

Як раніше повідомляли ЗМІ, суть даних секторальних санкцій полягає у тому, що ряд державних російських банків не зможуть брати в Європі кредити, а торгівля їхніми новими облігаціями чи аналогічними фінансовими інструментами зі строком погашення більше 30 днів буде заборонена.

Крім того, заборонено експорт товарів подвійного призначення та військового використання відносно ряду російських підприємств оборонного комплексу.

Читайте ткож: Санкції тиснутимуть на економічну та політичну еліти Росії - експерт

Нагадаємо, 30 серпня Президент України Петро Порошенко закликав ЄС посилити міжнародні санкції проти Росії, бо це, на його думку, сприятиме деескалації конфлікту в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: