Україну ця війна лише загартовує

Читать на русском

Політичний експерт Костянтин Матвієнко вважає, що попри великі втрати, Україну війна з Росією лише загартовує.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи війну з Росією, а також перемир'я, що триває.

«Україна поки що цю війну не виграє. Але вона і не програє її, це точно. Україну ця війна лише загартовує», - стверджує Матвієнко.

Експерт пояснює свою позицію тим, що, попри задеклароване перемир'я, наші солдати продовжують гинути від куль «російської армії та терористичних озброєних формувань, що, фактично, є одним і тим самим».

«Хочу підкреслити, говорячи «загартовує Україну», я маю на увазі, перш за все, українське суспільство, бо саме суспільство поводить себе набагато ефективніше, аніж влада. Волонтерські рухи, громадська активність - все це стрімко активізувалось в нашій державі. Натомість в політичному істеблішменті такі процеси проходять помаліше», - підкреслив Матвієнко.

В цій війні, на думку політолога, Росія прагне повного знищення України: спочатку поступового її ослаблення (економічного та військового), а в результаті - знищення.

Читайте також: Нам протистоїть найбільша військова потуга в Європі - Порошенко

«Звичайно, бліцкригу вже не вийшло, але це зовсім не означає, що Росія готова відмовитися від своїх планів», - наголошує експерт.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня в результаті переговорів тристоронньої контактної групи у Мінську було укладено угоду про обопільне припинення бойових дій починаючи з 18:00 п'ятниці, 5 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: