У Мінську домовилися про припинення вогню з 18:00 п'ятниці (ОНОВЛЕНО)

Читать на русском

В результаті переговорів тристоронньої контактної групи у Мінську було укладено угоду про обопільне припинення бойових дій починаючи з 18:00 п'ятниці, 5 вересня.

Про таке повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Интерфакс-Запад».

Угоду підписали представники України на чолі з екс-президентом Леонідом Кучмою, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, спеціальний представник ОБСЄ Хайді Тальявіні і лідери самопроголошених ДНР і ЛНР.

«Підписано протокол про припинення вогню з 18.00 п'ятниці. Протокол з 14-и пунктів, які включають в себе всі аспекти контролю, обміну полоненими та інші питання», - повідомило джерело агентства.

Тим часом Петро Порошенко віддав наказ припинити бойові дії у зоні проведення антитерористичної операції з 18:00.

«Виходячи із заклику Президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконних збройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні Тристоронньої контактної групи з імплементації Мирного плану Президента України, я віддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь починаючи з 18:00 5 вересня», - сказано у повідомленні прес-служби глави держави.

Читайте також: 7 умов Путіна: про що домовлялися президенти України і Росії

Нагадаємо, сьогодні Президент України заявив, що відчуває «стриманий оптимізм» з приводу переговорів контактної групи в білоруській столиці.

Між тим, у ці хвилини поблизу Маріуполя точаться бої між силами АТО та проросійськими бойовиками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: