Україні під силу скоротити споживання російського газу на 35% – експерт

Читать на русском

Старший економіст аналітичного центру «Нова соціальна та економічна політика» Борис Додонов стверджує, що підвищення енергоефективності дозволить Україні зменшити обсяги споживання російського газу на 35%.

Про це експерт заявив у ході круглого столу з питань підвищення енергоефективності теплопостачання, передає «Слово і Діло».

За словами Додонова, рівень енергоспоживання в Україні в середньому удвічі вищий, ніж в країнах Євросоюзу. «Україна споживає вдвічі більше енергоресурсів на метр квадратний площі, ніж країни ЄС. Найбільш енергоефективними регіонами є Кіровоградська, Вінницька та Херсонська області. Найменш – місто Київ, Харківська та Київська області», – таку статистику озвучив експерт.

Підвищення ефективності енергоспоживання дозволить Україні зберегти 9,6 мільярдів кубометрів природного газу на рік, вважає експерт.

Нагадаємо, «Слово і Діло» вже писало про те, що, на думку Володимира Гройсмана, основним фактором збільшення енергоефективності є підвищення тарифів.

Нагадаємо, на початку квітня міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман заявив, що Україна планує залучити понад 3 мільярди доларів від Світового банку на підвищення енергоефективності. А тиждень тому віце-прем'єр підтвердив, що незабаром Мінрегіон представить рішення, що дозволять у максимально стислі строки впровадити енергоефективні технології.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: