Гройсман звів обіцяну енергоефективність до банальної економії

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман вважає, що підвищення цін на енергоносії та житлово-комунальні послуги спонукатиме українців самостійно шукати шляхів підвищення енергоефективності.

Про це він заявив сьогодні в уряді, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Міністр вважає, що радянська практика заниження тарифів на житлово-комунальні послуги призвела до того, що українці нині позбавлені будь-яких стимулів для підвищення ефективності споживання енергоресурсів.

«Уряд нещодавно ухвалив важке, але необхідне рішення про поступове приведення тарифів у відповідність до тієї ціни, за якою ми закуповуємо енергоресурси. Вважаю, що таке підвищення є додатковою мотивацією для людей у тому, що необхідно заощаджувати і менше сплачувати», – заявив Гройсман.

Крім того, Гройсман, чиє міністерство відповідає за процес децентралізації влади в Україні, заявив, що надасть більше повноважень для територіальних громад. Так, міністр обіцяє законодавчо врегулювати можливість мешканців багатоквартирних будинків самостійно вирішувати проблеми енергоспоживання своїх осель.

Нагадаємо, 10 квітня віце-прем'єр заявив, що планує залучити на програми з енергоефективності понад 3 мільярди доларів інвестицій Світового банку. Очевидно, що розв'язання цієї проблеми Гройсман вирішив також частково покласти на плечі самих українців.

Володимир Гройсман виконав майже половину з 226 обіцянок, зафіксованих системою «Слово і Діло» за всю його політичну кар'єру. Зокрема, він, як і обіцяв, 1 квітня направив на розгляд Кабміну проект концепції місцевого самоврядування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: