Позиція «Батьківщини» щодо дострокових виборів безвідповідальна - Фесенко

Читать на русском

Політолог Володимир Фесенко вважає, що Україна не може чекати завершення антитерористичної операції у східних регіонах для того, щоб оголосити про дострокові парламентські вибори.

Таку позицію зокрема сповідують представники «Батьківщини», і вона, на думку експерта є хибною, оскільки провети вибори можна навіть в умовах спецоперації, пише «Слово і Діло».

«Сергій Соболєв сказав, що вони фактично виступають за відкладення теми виборів. І тут виникає питання щодо щирості «Батьківщини», - заявив Фесенко в інтерв'ю «Слову і Ділу». «Вони сказали, що поки не буде завершена операція на сході, не варто проводити ці вибори. На мій погляд, це безвідповідально. Так можна роками відкладати проведення парламентських виборів», - додав політолог.

На думку Фесенка, спецоперація може забезпечити голосування за партійними списками, а мажоритарників від Донецької та Луганської областей цілком можна дообрати пізніше.

Втім, за відкладення парламентських виборів виступають не тільки у «Батьківщині». Напередодні народний депутат Ганна Герман заявила, що «Партія Регіонів» не погодиться на дострокові парламентські вибори до стабілізації ситуації на сході України.

Нагадаємо, на президентських виборах 25 травня ЦВК не змогла організувати повноцінне голосування в Донецькій та Луганській областях: більшість дільниць навіть не відкрилися через терористичну загрозу.

Більше про плани і перспективи українських політиків на ймовірних позачергових виборах до Верховної Ради читайте в аналітичному матеріалі «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: