Хто з кандидатів у президенти найщедріший на обіцянки (інфографіка)

Читать на русском

Напередодні президентських виборів сайт народного контролю «Слово і Діло» проаналізував обіцянки кандидатів у президенти по роках і склав їхній рейтинг відповідальності.

Українські політики ніколи не були скупі на обіцянки для електорату. Але коли настає передвиборчий час, обіцянки так і фонтанують із кандидатів на пост президента.

Наприклад, системою «Слово і Діло» зафіксовано 54 обіцянки Анатолія Гриценка. Найбільше заяв – 34 – колишній міністр оборони зробив у 2012 році. А от у нинішньому році кандидат у президенти дав майже втричі менше обіцянок – всього 11. Загалом рейтинг відповідальності Гриценка станом на 5 травня складає 17%.

Читайте також: Майбутні президенти: з-поміж кого українці обиратимуть очільника держави

Всього на дві обіцянки обігнав Гриценка народний депутат Олег Ляшко. В його активі знаходиться 56 обіцянок. Варто зазначити, що, як і Гриценко, Ляшко зробив найбільше заяв у 2012 році – 37. Поточний рейтинг політика в системі «Слово і Діло» станом на 5 травня складає всього 2% – Ляшко зміг виконати лише 1 зафіксовану проектом обіцянку.

А ось що стосується Дмитра Яроша, то всі його 67 обіцянок були дані у 2014 році. Варто зазначити, що 9 із них лідер «Правого сектора» дав щодо силових структур, Майдану та цілісності країни – по три обіцянки в кожній сфері.

В активі українського націоналіста Олега Тягнибока – 17 заяв, зроблених у 2014 році, що майже вдвічі менше, ніж було два роки тому – у 2012 році лідер «Свободи» розщедрився на 38 обіцянок. Рейтинг відповідальності Тягнибока станом на 5 травня складає 19%. Разом з тим кандидат у президенти є лідером з обіцянок у сфері діяльності влади – 5 обіцянок та законодавчих ініціатив – 6 обіцянок.

Читайте також: Як за 5 років змінилися доходи кандидатів у президенти

Трохи нижчий рейтинг відповідальності в Петра Порошенка – на поточний момент він становить 16%. Зазначимо, що цього року позафракційний народний депутат дав значно більше обіцянок у порівнянні з минулими роками. Так, 2014 року Порошенко зробив 53 заяви, 5 із яких стосуються сфери виборів, а 7 – економіки та фінансів. Тоді як у 2012 та 2013 році він дав 13 і 8 обіцянок відповідно.

Загальна кількість обіцянок головного комуніста країни Петра Симоненка сягає 107. Цього року політик дав майже половину з них – 56 обіцянок, і цей показник усього на 8 обіцянок вище, ніж у 2012 році. Разом з тим, рейтинг відповідальності лідера КПУ становить лише 7 % – кандидат у президенти України виконав лише 8 обіцянок від загального числа заяв.

Читайте також:  Чим відрізняються обіцянки кандидатів у президенти (інфографіка)

Однакову з Симоненком кількість обіцянок має у своєму активі і Юрій Бойко. Зі 107, зареєстрованих у системі «Слово і Діло», цього року колишній віце-прем'єр-міністр дав тільки 16, тоді як у 2013 і 2011 роках – по 24 обіцянки. Поточний рейтинг відповідальності політика становить 21%.

Всього на 1% відповідальнішим є екс-губернатор Харківщини Михайло Добкін – його рейтинг становить 22%. Кандидат від Партії регіонів виконав 40 обіцянок зі 176, зафіксованих у системі «Слово і Діло». Варто зазначити, що з 7 обіцянок, оголошених усіма кандидатами в президенти у сфері соціальної спрямованості, 3 належать Добкіну.

Найвищий рейтинг відповідальності «Слово і Діло» зафіксувало в Сергія Тігіпка – 40%. Так, зі 181 обіцянки політик виконав 72. Найбільше екс-регіонал дав у 2011 році – 96, а в нинішньому році розщедрився лише на 28 обіцянок.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко встигла дати аж 212 обіцянок, із яких виконала лише 50. Таким чином, рейтинг її відповідальності становить лише 24%. Разом з тим Тимошенко є лідером за кількістю даних цього року обітниць щодо українсько-російського військового конфлікту. Колишній прем'єр-міністр встигла роздати 8 обіцянок у цій сфері.

Сайт народного контролю «Слово і Діло», як і раніше, стежитиме за виконанням усіх обіцянок, розданих українськими політиками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: