У бухті Севастополя було уражено російське судно «Комуна» – ВМС

Українські військові сьогодні вранці завдали удару по кораблю Чорноморського флоту «Комуна», який був у бухті в окупованому Севастополі.

Про це повідомив представник ВМС України Дмитро Плетенчук у Facebook.

«Сьогодні в Криму українські ВМС дістали черговий корабель зі складу ЧФ рф Коммуна. Характер пошкоджень верифікується. Але однозначно корабель виконувати завдання тепер не здатен. Це буде повторюватися, поки у росіян не скінчаться кораблі, або вони не заберуться з Криму», – розповів Плетенчук.

«Комуна» - морське допоміжне судно ЧФ росії, рятувальник підводних човнів, по конструкції - катамаран. Найстаріше судно ВМФ рф і найстаріше у світі судно, що фактично знаходиться на озброєнні і виконує бойові завдання.

Корабель був спущений на воду ще під час Першої світової війни – у 1913 році, а у 1915 році він став частиною Балтійського флоту.

Нагадаємо, вранці 21 квітня у Севастополі в районі бухти пролунали вибухи. Окупаційна влада повідомила про ліквідацію ракети. У соцмережах опублікували відео, на якому чоловік показав дим з бухти та заявив про приліт ракети в корабель.

У Військово-морських силах прокоментували ранкові вибухи у Севастополі. Як заявив Дмитро Плетенчук, українські військові продовжуватимуть завдавати ударів по об'єктах військової інфраструктури росіян у тимчасово окупованому Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО