У ГУР уточнили, що під час атаки на аеродром в Єйську були пошкоджені сім літаків – ЗМІ

За уточненими даними 5 квітня безпілотники пошкодили сім російських літаків на аеродромі в російському Єйську.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на власні джерела у ГУР.

За даними джерела УП, з’явились уточнені дані щодо удару українських безпілотників ГУР по військовому аеродрому в російському Єйську.

«5 квітня аеродром атакували українські БПЛА. В результаті атаки уражено з різними ступенями пошкодження сім російських літаків. З них чотири багатоцільові винищувачі Су-30СМ, два військово-транспортні літаки та літак-амфібія БЕ-200. Також знищено дизельну підстанцію аеропорту», – йдеться в повідомленні.

Відзначають, що охорона летовища здійснювалась силами 726 навчального центру 51 дивізії ППО рф. Для відбиття атаки було використано зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С» і стрілецьку зброю. Втім, п'яти українським безпілотникам вдалося прорвати щільну оборону окупантів.

Нагадаємо, вранці 5 квітня представники ЗСУ та Головного управління розвідки провели спільну операцію, під час якої було атаковано три аеродроми на території росії.

Також писали, що в ніч на 5 квітня безпілотники атакували місто Морозовськ у Ростовській області. Пізніше стало відомо, що СБУ разом із військовими та Силами оборони знищили щонайменше шість військових літаків росіян на місцевому аеродромі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО