ГУР про удар по аеродрому в Енгельсі: гуркіт був знатний, є пошкодження

Читать на русском
Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов висловився про нещодавню атаку дронів на аеродром у російському місті Енгельс.
Фото: РБК-Україна

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов висловився про нещодавню атаку дронів на аеродром у російському місті Енгельс.

Його заява пролунала в ефірі телемарафону.

Найбільші атаки на російські аеродроми: скільки літаків було пошкоджено та знищеноНайбільші атаки на російські військові аеродроми початку повномасштабної війни – на інфографіці. Цієї ночі в Пскові росіяни втратили чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

За словами Юсова, в результаті удару пошкоджено як мінімум два російські літаки.

«Внаслідок цього інциденту, звісно, є пошкодження, дані збираються. Щодо того, хто проводив і чим проводив цю операцію – ми утримаємося від коментарів. Не можемо ні підтвердити, ні спростувати. Але гуркіт був знатний», – сказав він.

Представник ГУР зазначив, що аеродром в Енгельсі все ще залишається дуже важливим об'єктом для російської стратегічної авіації.

«Це те місце, звідки підіймаються стратегічні бомбардувальники, з яких летять ракети по українських цивільних та мирних містах. Крім того, це джерело потенційної небезпеки й для європейських країн. Для Путіна це стратегічний об'єкт, тому хоч передислокація літаків звідти й можлива, але використовувати вони його все одно будуть», – наголосив Юсов.

Він також висловив упевненість, що надалі подібні інциденти продовжуватимуться «і на цьому, і на інших» російських військових об'єктах.

Нагадаємо, в ніч проти 20 березня в Енгельсі пролунала серія вибухів. Місцева влада заявила про роботу ППО. Як відомо, на місцевому аеродромі базуються стратегічні бомбардувальники дальньої авіації Ту-160 та Ту-95МС.

Учора ЗМІ повідомили, що удар аеродрому в Енгельсі – це «планова робота» Головного управління розвідки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: