Трамп вніс заставу у справі про цивільне шахрайство у Нью-Йорку

Колишній президент США Дональд Трамп вніс заставу у розмірі 175 млн доларів у справі про цивільне шахрайство в Нью-Йорку. Це було необхідно, щоб уникнути конфіскації активів.

Про це повідомляє CNN.

Застава зупиняє будь-які дії, які генпрокурорка штату Летіша Джеймс могла би здійснити проти власності Трампа. Застава гарантована каліфорнійською страховою компанією Knight Specialty Insurance.

У лютому суд визнав Дональда Трампа та його синів Еріка та Дональда Трампа-молодшого винними у умисних фінансових махінаціях. У рішенні суду йшлося, що колишній президент штучно завищував свої статки, щоб вводити банки в оману та отримувати кращі умови щодо кредитів та страхування. Загальна сума штрафів, які призначив суд, з урахуванням відсотків становила близько 454 млн доларів.

Пізніше Апеляційний суд Нью-Йорка дозволив Траму заплатити лише 175 млн, щоб призупинити вирок і оскаржити рішення суду.

Нагадаємо, Трампу було пред'явлено звинувачення у чотирьох справах, у тому числі у зв'язку з виплатами за мовчання порноакторці Стормі Деніелс, штурмом Капітолію в січні 2021-го та неправильним поводженням із секретними документами.

У березні суд відхилив прохання експрезидента про закриття кримінальної справи за звинуваченням у незаконному володінні секретними документами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО