Загроза ракетних атак та проникнення ДРГ: Рада оборони Києва ухвалила кілька рішень

Рада оборони Києва провела екстрене засідання на тлі заяв російського керівництва щодо наміру збільшити кількість ракетних атак на Україну та столицю, зокрема.

Про це йдеться у Telegram-каналі військової адміністрації.

Крім того, не відкидається загроза спроб проникнення на територію Києва диверсійно-розвідувальних груп росіян, залучення агентів російських спецслужб та інших ворожих елементів для дестабілізації ситуації у столиці.

У зв'язку з цим Рада оборони міста ухвалила такі рішення:

  • опрацювати питання проведення надалі заходів у Києві, які передбачають залучення великої кількості людей;
  • переглянути нормативно-розпорядчі документи з питань роботи громадського транспорту, проведення спортивних, культурних, освітніх, медичних, розважальних заходів, а також у місцях скупчення людей задля безпеки;
  • усім силовим та військовим структурам Києва посилити увагу до місць скупчення людей, забезпечити дотримання публічної безпеки та порядку;
  • забезпечити постійний доступ населення до укриттів, а «пункти незламності» – до використання.

Також окремо вирішили моніторити соціальні мережі щодо поширення дезінформації, провокацій та іншої інформації, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Києві.

Нагадаємо, у ЗСУ попередили, що російські війська накопичили в окупованому Криму гіперзвукові крилаті ракети «Циркон» і можуть час від часу продовжувати «точковий терор» з акцентом, зокрема, на Київ.

Вранці, 25 березня, росіяни вдарили двома балістичними ракетами «Циркон» по Києву. У Печерському районі було зруйновано будівлю спортзалу навчального закладу, постраждали 10 людей.

21 березня росія також атакувала Київ ракетами: внаслідок падіння уламків поранення отримали 13 людей, зокрема дитина. Фото наслідків можна переглянути тут.

У ГУР заявили, що під час обстрілу столиці більшість ракет були націлені на їх об'єкти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО