Росіяни накопичили в Криму ракети «Циркон» – Гуменюк

Читать на русском
У ЗСУ попередили, що росіяни накопичили в Криму ракети Циркон і можуть час від часу влаштовувати точковий терор з акцентом, зокрема, на Київ.
Фото: УНІАН

Російські війська накопичили в окупованому Криму гіперзвукові крилаті ракети «Циркон» і можуть час від часу продовжувати «точковий терор» з акцентом, зокрема, на Київ.

Про це в ефірі телемарафону сказала речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Гіперзвукова ракета «Циркон»: основні характеристики та особливостіЩо відомо про російські гіперзвукові крилаті ракети Циркон, якими вже двічі били по Києву – на інфографіці.

«Ми розуміємо, що для ворога пріоритетним залишається спосіб терористичного тиску. І коли є загроза балістичного озброєння з півдня, зазвичай стають червоними на карти повітряних тривог якраз південні та південно-східні регіони. Досвід цієї пори показав, що використання таких ракет як «Циркон» із підвищеною дальністю свідчить про те, що повітряна тривога при застосуванні балістики з півдня оголошуватиметься аж до Київської області, до північних регіонів. Є розуміння, що кілька десятків подібних ракет у ворога є у накопиченні на мілітарі-хабі типу Крим. І він може продовжувати час від часу точковий терор з акцентом, зокрема, на столицю», – заявила Гуменюк.

Нагадаємо, вранці, 25 березня, росіяни під час атаки на Київ використали новітні гіперзвукові ракети ЗМ22 «Циркон». Раніше вони застосовувалися проти України лише раз – 7 лютого 2024 року. Що являє собою ця ракета – на інфографіці «Слово і діло».

У Міністерстві оборони розповіли, скільки російських крилатих та балістичних ракет збила ППО з початку війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: