Молдова допомагатиме Україні ловити ухилянтів – глава МВС

Прикордонники Молдови допомагатимуть Україні затримувати чоловіків, які намагатимуться втекти з країни з метою ухилення від мобілізації.

Про це повідомив голова молдавського МВС Адріан Ефрос, його цитує Ziarul de Garda.

За його словами, найчастіше ухилянти намагаються залишити Україну через невизнане Придністров'я.

«Очевидно, що всі намагаються врятувати своє життя. І значною мірою нелегально перетинають державний кордон саме чоловіки віком від 18 до 60 років. Ми практично щотижня проводимо одну-дві операції з боротьби та знищення різних схем, які організовані на території Республіки Молдова або громадянами Республіки Молдова, або громадянами Республіки Молдова спільно з громадянами України», – сказав Ефрос.

Він додав, що молдавські правоохоронні органи мають намір встановити тісніший зв'язок з українською стороною. Серед іншого, обговорюється питання щодо відновлення спільного патрулювання кордону у Придністровському регіоні.

«Таким чином, ми зможемо запобігати та стримувати цю нелегальну міграцію», – підсумував міністр.

Нагадаємо, у середині березня оборонний комітет Верховної Ради розпочав розгляд правок до урядового законопроєкту про мобілізацію. З законопроекту вже виключили норму, яка передбачає заморожування та блокування рахунків ухилянтам, а також позбавлення їхнього права керування автомобілем.

Очікується, що найближчими днями Комітет Ради з питань нацбезпеки та оборони завершить розгляд правок до документа.

Раніше повідомлялося, що в Україні ще є 5 мільйонів чоловіків, яких можна призвати під час мобілізації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО