Люксембург зацікавлений у реконструкції одного з районів Дніпропетровщини – Шмыгаль

Люксембург висловив інтерес до відновлення Криворізького району на Дніпропетровщині.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за наслідками зустрічі з прем'єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом 19 березня.

«Цінуємо внесок у підтримку України й нашої євроінтеграції. Люксембург також висловив зацікавленість в реконструкції Криворізького району Дніпропетровської області — потужного індустріального центру нашої держави», – зазначив Шмигаль.

За його словами, Люксембург готовий приєднатися до втілення до сьомого пункту Формули миру президента Володимира Зеленського, де йдеться про покарання росії за скоєні злочини.

«Особливу увагу акцентували на санкційній політиці. Наше спільне завдання – перекрити росії всі шляхи фінансування агресивної війни. Одне з ключових питань – це конфіскація заморожених російських активів», – заявив глава Кабміну.

За попередніми даними, у Люксембурзі зберігається понад 6 млрд євро ресурсів росії. Шмигаль впевнений, що ці гроші мають уже зараз працювати в Україні.

Нагадаємо, Україна отримала кошти від Литви на відновлення шкіл та дитсадків. Глава МЗС розповів, на що б вистачило заморожених російських активів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО