САП скерувала до суду справу судді Кропивницького апеляційного суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара про одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«18 березня 2024 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно судді Кропивницького апеляційного суду, якого разом з іншою особою викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди за ухвалення пом'якшувального вироку стосовно винуватця смертельної дорожньо-транспортної пригоди», – йдеться в рішенні.

Раніше Вища рада правосуддя відсторонила суддю Гончара від розгляду судових справ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Кропивницького апеляційного суду Володимиру Гончару. За версією слідства, суддя через посередника висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10 500 доларів за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання стосовно особи, яка спричинила ДТП зі смертю особи. З метою приховання своєї причетності до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули. Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО