САП скерувала до суду ще одну справу про збитки «Центренерго»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт про завдання понад 176 млн грн збитків ПАТ «Центренерго».

Про це повідомляє прес-служба САП.

«5 березня 2024 року прокурор САП скерував до суду справу стосовно колишнього члена Дирекції ПАТ «Центренерго» та його пособників – колишнього начальника Департаменту ПАТ «Центренерго» та керівника приватної компанії, зловживання яких завдали одному з найбільших підприємств електроенергетичної галузі країни понад 176 млн грн збитків», – інформує орган.

За інформацією «Слово і діло», у справі фігурують колишній член дирекції «Центренерго» Олександр Уваров та ексдиректор департаменту «Центренерго» Катерина Токар, а також керівник приватної компанії «Юнайтед Енерджі» Андрій Короткевич-Лещенко.

Раніше у цій справі НАБУ оголосило у розшук ексдиректорку департаменту «Центренерго».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям «Центренерго» та керівнику приватної компанії у зловживаннях на 176,8 млн грн.

За даними слідства, у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоду про продаж електроенергії ТОВ «Юнайтед Енерджі»-переможцю аукціону. Через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії компанія-переможець мала сплатити штраф. Аби цього уникнути, з ПАТ заднім числом уклали додаткові угоди: виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії.

Такі зміни дозволили згаданому ТОВ відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО