Австралія ввела додаткові санкції проти російської федерації

Австралія запровадила додаткові фінансові санкції та візові заборони щодо низки громадян та організацій, пов'язаних з Москвою.

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Австралії.

Сьогодні, 24 лютого, уряд Австралії запровадив додаткові цільові фінансові санкції та заборону на поїздки щодо 55 осіб та 37 організацій. Нові обмеження стосуються причетних до депортації українських дітей з тимчасово окупованих регіонів.

Окрім того, санкції запровадили щодо об’єктів російської оборонної галузі, енергетики, засобів масової інформації та мінеральної сировини, об’єктів, залучених до російських закупівельних мереж у Білорусі, Ірані та КНДР.

«Австралія оплакує втрати України за два роки повномасштабного вторгнення, ми непохитно підтримуємо суверенітет та територіальну цілісність України» – наголошують у відомстві.

Загалом Австралія вже запровадила понад 1200 санкцій у відповідь на повномасштабне вторгнення військ рф в Україну.

Нагадаємо, президент США Джо Байден оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти росії за її повномасштабне вторгнення в Україну та за смерть політика Олексія Навального.

Рада Європейського Союзу 23 лютого офіційно затвердила 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти росії. До списку увійшли ще 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО