Росія може відправити у космос протисупутникову ядерну зброю вже цього року – Bloomberg

США повідомили союзникам, що росія може запустити протисупутникову ядерну зброю у космос або розмістити там макет боєголовки вже цього року.

Про це із посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

За поточними оцінками, сказали співрозмовники агентства, росія не планує підривати будь-яку орбітальну зброю в космосі. Але існує ризик аварії: у такому разі ядерний вибух потенційно може торкнутися близько третини супутників і завдати шкоди системам зв'язку на Землі.

Вплив будь-якого вибуху залежатиме від розміру боєголовки, і наслідки не обов'язково означатимуть знищення супутників, але можуть означати збої, що вимагають виправлення помилок. За даними Управління ООН з питань космічного простору, станом на квітень минулого року на орбіті Землі перебувало близько 7800 робочих супутників.

Зазначається, що розмістивши ядерну зброю на орбіті, росія порушить Договір з космосу 1967 року.

Нагадаємо, раніше в США заявили про отримання розвідувальних даних про «серйозну загрозу національній безпеці», пов'язану з росією. Пізніше зі ЗМІ стало відомо, що росія має намір розмістити ядерну зброю в космосі.

Інформацію прокоментували у НАТО. А в Кремлі ці чутки назвали «хитрістю Білого дому». Володимир путін вчора заявив, що у росії немає планів щодо розміщення ядерної зброї.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО