Удари українських безпілотників призупинили роботу російського заводу «Новатек» – Bloomberg

Завод «Новатек», що знаходиться на узбережжі Балтійського моря припинив операції після атаки українських безпілотників на порт Усть-Луга Ленінградської області рф.

Про це повідомляє агенція Bloomberg, з посиланням на інформацію компанії «Новатек».

Як зазначається, напад був спецоперацією українських силовиків. Офіційне джерело у Києві, яке не називається, повідомило, що українські війська завдали удару по заводу з безпілотників.

Відомо, що завод займається переробкою стабільного газового конденсату на нафту, а також відвантажує нафтопродукти на зовнішні ринки і розташований у прибережній зоні, поряд зі спеціалізованим терміналом, де зберігається продукція.

За повідомленням «Новатек», на яке посилається ЗМІ, завод з переробки газового конденсату в Усть-Лузі припинив усі технологічні операції. Постраждалих немає.

Пожежа стала результатом «зовнішнього впливу», заявили в компанії «Новатек».

У 2022 році підприємство переробило майже 7 млн тонн газового конденсату. Конденсат є побічним продуктом видобутку природного газу та нафти.

Нагадаємо, у ніч проти неділі, 21 січня, у порту Усть-Луга Ленінградської області росії сталася пожежа – перед тим пролунали вибухи.

Окрім цього, вночі у росії заявили про атаки дронів на три області.

Зокрема, у ніч на 21 січня завод «Щеглівський вал» у російській Тулі був атакований дронами-камікадзе. Удар був організований бійцями ГУР.

Також у Смоленській області рф прогриміли вибухи. Вони пов'язані з ударом по авіазаводу, який виготовляє ракети X-59.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО