Суд заарештував ще двох фігурантів справи про постачання неякісного одягу для ЗСУ

Печерський районний суд Києва призначив ще двом фігурантам справи щодо поставок неякісного одягу для ЗСУ арешт із можливістю застави у розмірі понад 500 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Українська правда».

«За клопотанням Офісу генерального прокурора суд заарештував на два місяці другого фігуранта кримінального провадження щодо поставки неякісного одягу для ЗСУ. У якості альтернативи суд застосував можливість внесення підозрюваним застави у сумі 500 001 528 грн. (165 126 прожиткових мінімумів)», – зазначила речниця Офісу генерального прокурора України Надія Максимець.

Крім того, суд арештував третього підозрюваного у цій справі на два місяці із аналогічною заставою в пів мільярда.

Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО за підозрою в спробі дати хабар співробітнику ДБР у розмірі півмільйона доларів США, а його син Роман наразі оголошений у розшук.

Нагадаємо, ввечері 18 січня суд арештував першого з фігурантів цієї справи, Андрія Колотила. Йому також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як відомо, Державне бюро розслідування за процесуального керівництва Офісу генпрокурора 17 січня повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, який є одним із найбільших постачальників для Міністерства оборони. Він разом зі спільниками, за версією слідства, завдав бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО