Заволодіння землею на Київщині: ексголову Держрезерву відпустили під обов'язки

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього виконувача обов'язків голови Державного агентства резерву Дмитра Бабака через належне виконання ним нічного домашнього арешту. Раніше він очолював Головне управління Держгеокадастру у Київській області.

Таке рішення 7 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата відправила Бабака під нічний домашній арешт. У зв'язку з наближенням дати завершення дії запобіжного заходу прокурор САП подав клопотання про зміну запобіжного заходу. Він просив відпустили Бабака під особисте зобов'язання, оскільки він належно виконував обов'язки і дотримувався нічного домашнього арешту.

«Клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу, застосованого до підозрюваного (Бабака – ред.) у кримінальному провадженні, – задовольнити частково. Змінити застосований до підозрюваного запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту на запобіжний захід у виді особистого зобов'язання», – йдеться в рішенні.

Бабак зобов'язаний: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні, а також свідками та здати до Державної міграційної служби свої закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 6 лютого.

Також суд продовжив до 6 лютого строк дії обов'язків, покладених на пособника Валерія Самойленка. У нього такий самий перелік зобов'язань.

Водночас суд на прохання прокурора САП пом'якшив запобіжний захід колишній начальниці юридичного управління ГУ Держгеокадастру Київщини Ірині Степаненко. Вона, як і Бабак, була під нічним домашнім арештом, але прокурор попросив застосувати до неї особисте зобов'язання.

«Клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу, застосованого до підозрюваної (Ірини Степаненко – ред.) у кримінальному провадженні, – задовольнити. Змінити застосований до підозрюваної запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту на запобіжний захід у виді особистого зобов'язання», – йдеться в рішенні.

У неї такий самий перелік обов'язків як і в двох інших підозрюваних. Строк дії зобов'язань – до 6 лютого.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО