ВАКС розгляне позов про конфіскацію 1,8 млрд грн російської компанії

Вищий антикорупційний суд розгляне позов Міністерства юстиції про конфіскацію 1,8 млрд грн компанії ROYAL PAY EUROPE, яку пов'язують із російським букмекером 1xBet.

Таке рішення 26 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, ROYAL PAY EUROPE і 1xBet внесені до санкційного списку і тому Мін'юст подав позов про конфіскацію 1,8 млрд грн компанії. Мін'юст просить стягнути в дохід держави грошові кошти, цінні папери ТОВ ROYAL PAY EUROPE, а також дохід за такими грошовими коштами та цінними паперами.

За даними Державного бюро розслідувань, ідеться про суму понад 1,8 млрд грн. Працівники ДБР встановили зв'язок компанії SIA ROYAL PAY EUROPE із російським букмекером 1xBet, представленого в Україні ТОВ «ТВОЯ БЕТТІНГОВА КОМПАНІЯ». Наразі указом президента України уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» до юридичної особи-нерезидента SIA ROYAL PAY EUROPE строком 5 років.

Вказані 1,8 млрд грн передані в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) у межах справи ДБР про фінансування дій з зміни меж території або державного кордону України, зловживання становищем та заволодіння коштами.

«Прийняти до розгляду позовну заяву і відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Міністерства юстиції України до ТОВ ROYAL PAY EUROPE. Призначити судовий розгляд справи на 17.01.2024 року о 08:10», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС частково конфіскував активи першого члена ради федерації росії. Також суд конфіскував активи колаборанта Володимира Сальдо.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО