«Відсутність породжує фейки»: у Раді хочуть, щоб Кабмін якнайшвидше подав зміни в мобілізації

Народний депутат від «Слуги народу» Давид Арахамія закликав уряд якнайшвидше подати законопроєкт про зміни правил мобілізації, щоб покласти край фейкам та невизначеності.

Відповідний пост з'явився у Telegram-каналі парламентаря.

За його словами, законопроєкт, над яким Кабмін «працює на прохання військових», планували внести сьогодні, 25 грудня.

«Сподіваюся, колеги з Кабінету Міністрів найближчим часом закінчать свою частину роботи. Бо відсутність цього законопроєкту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про «Дію» і т.д.», – зазначив Арахамія.

Він додав, що військове командування вже внесло запит на мобілізацію 500 тисяч українців.

«Президент чітко наголосив, що потребує комплексного підходу до проходження служби у Збройних Силах. Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто зараз служить – не вихід. Парламент чекає на готовий документ, який можна буде обговорювати на Комітеті. Військові потребують вирішення своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі запитання», – написав депутат.

Нагадаємо, що Міноборони розглядає можливість запрошувати до військкоматів через електронні сповіщення.

А нещодавно глава відомства Рустем Умєров заявив про можливу мобілізацію українських чоловіків призовного віку (25-60 років), які мешкають за кордоном. Також зазначалося, що на тих, хто не з'явиться, нібито чекають санкції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО