Блокада словацького кордону: скільки вантажівок не можуть в'їхати в Україну

У чергах на території Словаччини у бік кордону з Україною на тлі блокади словацьких далекобійників вранці 4 грудня стоять близько 650 вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 4 грудня.

«На кордоні зі Словаччиною продовжується блокування. Станом на ранок сьогодні, за інформацією від словацьких прикордонників, у черзі до України перебуває десь 650 вантажних транспортних засобів з можливістю перетину кордону», – розповів Демченко.

За його словами, загалом трохи знизилася кількість вантажних машин, які перетинають кордон за добу. Пропускають у середньому 4 вантажівки за годину.

Крім того, він прокоментував ситуацію на кордоні з Угорщиною.

«По кордоні з Угорщиною рух вантажних транспортних засобів йде. У відкритих джерелах була інформація про те, що утруднений рух між Словаччиною та Угорщиною, власне, за кордоном з Україною той вантажопотік, який був і до цього, наголошується і зараз», – розповів Демченко.

За його словами, пікети, які відбуваються на кордоні з Польщею та Словаччиною, додають у чергах та на кордоні з Угорщиною.

Сьогодні навпроти пункту пропуску «Тиса» у бік України у чергах перебуває 750 вантажівок.

Нагадаємо, з 6 листопада розпочалася блокада польського кордону. Наразі вантажівки стоять у чергах на 4 КПП. А з 1 грудня словацькі далекобійники почали блокувати рух вантажівок на прикордонному пункті пропуску «Вишнє Немєцьке-Ужгород».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО