Україна вирішуватиме питання з блокадою кордону вже з новим польським урядом

Мінінфраструктури України обговорюватиме розблокування кордону з боку польських перевізників із новим урядом Польщі. Очікується, що його буде сформовано в середині грудня.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач в ефірі телемарафону 23 листопада.

За його словами, зараз українська сторона намагається говорити із воєводами, а також допомагає гуманітарними вантажами нашим водіям, харчуванням та вирішує питання з пальним.

«Вчора відправили офіційні запити до воєвод з Любліна і Підкарпатського воєводства, щоб вони забезпечили необхідні умови нашим водіям. Хоча б так. А говорити про розблокування, напевно, вже будемо з новим урядом», – розповів Деркач.

Як відомо, 15 жовтня 2023 року в Польщі відбулися чергові вибори в обидві палати парламенту – до Сейму та Сенату. Проте новий уряд країни розпочне працювати лише приблизно з 15 грудня.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля трьох пунктів пропуску на кордоні Польщі та України. Серед вимог – повернути вимогу українським перевізникам отримувати дозволи на в'їзд до Європейського Союзу.

Поляки анонсували, що протест у пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» хочуть продовжити до лютого 2024 року.

У чергах на кордоні стоять кілька тисяч фур. Біля пункту пропуску «Корчева-Краковець» на стоянці помер ще один водій з України.

З 23 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок перед пунктом пропуску «Медика» (суміжний з ПП «Шегині») на кордоні з Україною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО