Ізраїльський міністр запропонував скинути на сектор Газа ядерну бомбу

Ізраїльський міністр спадщини Аміхай Еліяху запропонував скинути на сектор Газа ядерну бомбу. Його відсторонили.

Про це пише The Times of Israel.

Відомо, що ультраправий міністр заявив в інтерв'ю, що ядерний удар по сектору Гази став би однією з можливостей. А на зауваження, що там перебуває близько 240 заручників, він сказав, що на війні є жертви.

«Я молюся і сподіваюся на їх повернення, але війна має свою ціну. Чому життя викрадених, звільнення яких я дуже хочу, важливіше, ніж життя солдатів і людей, яких потім уб'ють», – заявив Еліяху.

При цьому він наголосив, що сектору Гази не потрібно надавати гуманітарну допомогу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху відкинув заяву Еліяху про можливість ядерного удару та відсторонив міністра від засідань уряду.

«Слова Аміхая Еліяху відірвані від реальності. Ізраїль і ЦАХАЛ діють відповідно до найвищих стандартів міжнародного права, щоб запобігти шкоді непричетним людям, і ми продовжуватимемо це робити до перемоги», – наголосив прем’єр.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що розриває контакти з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу через дії Ізраїлю в Газі.

Згодом стало відомо, що Туреччина відкликала свого посла в Тель-Авіві Шакіра Торнулара через гуманітарну кризу, яка виникла в секторі Гази.

У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю заявили, що таке рішення Туреччини є «кроком турецького президента, який стоїть на боці терористичної організації ХАМАС».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО