Радник прем'єрки Італії втратив посаду через дзвінок від російських пранкерів

Дипломатичний радник прем'єр-міністерки Італії Джорджі Мелоні Франческо Тало взяв на себе відповідальність за її скандальну розмову з російськими пранкерами та пішов у відставку.

Про це вона розповіла на пресконференції 3 листопада, її цитує портал Il Sole 24 Ore.

Вона зазначила, що скандальна телефонна розмова «була легковажною справою, яка підставила всю націю».

«Ми зробили щонайменше 80 таких телефонних дзвінків, і мені шкода, що в такому поспіху сталося те, що сталося. Я дякую Франческо та дипломатичному відомству. Думаю, що тепер послідовність дій уряду точно буде визначена», – сказала Мелоні.

Прем'єр Італії також додала, що той телефонний дзвінок був здійснений насамперед за допомогою програм, «органічних для кремлівської пропаганди, і це має навести на роздуми про те, хто є рупором для цих коміків».

Нагадаємо, що розмова Мелоні з російськими пранкерами відбулася в середині вересня. Представники країни-окупанта назвалися африканським дипломатами, після чого почали говорити з Мелоні про війну в Україні.

Прем'єрка Італії, серед іншого, сказала, що війна, на її думку, триватиме ще не один рік, і що вона «вже дуже втомлена».

Раніше радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Папа Римський став інструментом російської пропаганди та заохочує людиноненависницьку ідеологію путіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО