Не всі завдання щодо підготовки до зими повністю виконані – Данілов

Україна посилено готується до зими, можливих нових обстрілів росії та захисту енергооб'єктів. Але в деяких сферах є завдання, які виконати не встигли. Проте ситуація не є критичною.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону 2 листопада.

За його словами, на найближчому засіданні Ставки Верховного головнокомандувача говоритимуть про не до кінця виконані завдання щодо підготовки до зими.

«На жаль, є не до кінця виконані завдання, і я відкрию невелику таємницю – на найближчому засіданні Ставки Верховного головнокомандувача це питання знову буде на порядку денному. Допомагатимемо тим, хто не встигає або з різних причин не може виконати відповідне завдання», – заявив Данілов.

Проте, за його словами, ситуація не є критичною. Переважна більшість об'єктів перебуває під контролем.

«Ми від наших партнерів отримуємо додаткові засоби протиповітряної оборони і думатимемо, що Господь буде на нашому боці і ми зможемо впоратися із цією проблемою, цієї зими», – додав секретар РНБО.

Нагадаємо, минулої осені та зими росія атакувала ракетами та дронами нашу енергетичну інфраструктуру. В Україні припускають, що рф може зараз накопичувати ракети, щоб повторити такі удари. У ГУР, РНБО, а також президент Володимир Зеленський запевнили, що ворог отримуватиме жорстку відповідь.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО