У США висловили побоювання щодо розростання конфлікту на Близькому Сході

Конфлікт на Близькому Сході між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС незабаром може поширитися й на іншу частину регіону.

Про це заявив радник із національної безпеки Джейк Салліван, передає CNN.

«Ми не втрачаємо пильності, тому що є підвищені загрози військам США по всьому регіону, а також підвищений ризик поширення цього конфлікту на інші частини регіону. І ми робимо все, що можемо, аби стримати і запобігти цьому», – сказав Салліван.

Крім того, посадовець прокоментував удари США по іранських проксі у регіоні.

«Якщо атаки продовжуватимуться, ми відповімо. Я вважаю, іранці зрозуміли наше попередження. Звісно, ми вживаємо всіх необхідних заходів, щоб захистити наші сили, підвищити нашу пильність і працювати з іншими країнами в регіоні, щоб спробувати втримати цей конфлікт, який зараз відбувається в Ізраїлі та Газі, від переростання в регіональний конфлікт. Але ризик реальний, а отже, пильність висока, і кроки, які ми вживаємо, щоб запобігти цьому, є серйозними, систематичними та постійними», – сказав Салліван.

У матеріалі зазначили, що минулого тижня американські сили завдали кілька авіаударів по двох об'єктах, які пов'язані зі збройними формуваннями на сході Сирії. Це була відповідь на серію ракетних ударів і атак БПЛА по американських силах у регіоні.

Нагадаємо, 28 жовтня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив початок другого етапу війни Ізраїлю проти ХАМАСу. У Сектор Гази введені додаткові наземні сили.

Також повідомлялося, що Ізраїль розширює зону наземної операції у Секторі Гази.

У той же час за останні кілька тижнів військові бази США – військово-стратегічного партнера Ізраїлю – зазнають атак з боку воєнізованих угруповань, пов'язаних з Іраном.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО